16 °C

Янко Диков: Не е имало обществено обсъждане за отпадане на прокара

Изображение 1 от 2

  В един от репортажите на Златин Бояджиев, разказващ за затрудненията на хората в Първомай да преминават през линията има изказване на Красимир Папукчийски, генерален директор на НКЖИ по повод искания от Инициативен комитет прокар:

  „Този проект е съгласуван и минал обществено обсъждане в Първомай и в един момент след приключване на строителството някой решава че трябва да има още един подлез“,

  Генералният директор едва ли е детайлно запознат с развитието на събитията в Първомай и изказването му може да заблуди хората, които не следят проблема. Председателят на инициативният комитет Янко Диков, обаче, знае всяко едно решение и си направи труда за пореден път да проследи цялостно историята:

  „Ето фактите около така приетия вариант за жп трасе и неговото публично обсъждане–такова и досега въпреки нашите искания не ни бе показано–
  Ще цитирам няколко писма между ОбА и НК ЖИ
   – 17.05.2002 г. изх. № 92–00–283 кметът Баръмов настоява за прокар до съществуващия жп прелез – до автогарата.
   – 21.05.2002 г. вх. № 92-00-283 до кмета Баръмов предложение от НК ЖИ за прокар в идейното трасе на км199+820-страна Пловдив. Отправено е и предупреждение, че средствата са ограничени и може някои строителни дейности да бъдат СЪКРАТЕНИ.
   – 03.06.2002 г. Изх. №92-00-283 кметът Баръмов и ОбА не са съгласни с предложението на НКЖИ за изграждане на прокар на км199+820 – страна Пловдив – и настояват да се изгради на мястото на съществуващия прелез – до автогарата.
   – 05.05.2003 г. проведена е работна среща от чийто протокол е видно, че прокарите в Първомай на ул Спартак и км 188+262 трябва да са с 4 м височина.
   – 30.01.2004 г. приключва процедурата по обявяване на проекта съгласно ЗУТ
  –04.03.2004 г. изх. № 04-02-1 в писмо до НКЖИ кметът Папазов настоява прокар №1 да бъде предвиден с височина за леки автомобили.
  –29.04.2004 г вх. № 04-02-1 в писмо до кмета Папазов НКЖИ заявяват, че исканата височина за прокар №1 не може да бъде реализирана.
   – 30 04 2004г Общ. съвет дава съгласие за одобрение на проектната документация от по-горни инстанции. Решение№ 93
  Няма да внушавам на никого нищо. Според мен обществено обсъждане за отпадане на прокара, за който сега се борим и който отвоювахме и през 2012 г. може да е имало само между 00ч на 29.04. и 00ч на 30.04.2004 г. “

  От НКЖИ обясняват, че при общественото обсъждане на скоростната железопътна отсечка в Първомай никой не е поставил искане за подлез. Оттам твърдят още, че в района на Първомай са изградени 7 съоръжения за пресичане на железопътната линия на различни нива и не планират изграждането на други съоръжения по инфраструктурата в района.

  Реално съоръженията са 2 надлеза, един прокар (в Любеново) и три подлеза – общо 6. А още по-реално е, че нито едно от тях не обслужва хората със затруднено придвижване, майките с колички и дори са труднодостъпни за велосипедистите.

  Което предизвика Диков да напише още: „Но дори и да са 7, ще кажа 77 да бяха направили, когато на едно му няма асансьорите а на друго не му работят да си ги взимат в София!“

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Нк
   НКЖИ
   5 -10
   13:44, 5 окт 2017
   А не от НКЖИ-то жъ кажем не 1 дикоФФ ами 111111111... Виж коментара
  • 2
   Ян
   Янко кажи МУ
   8 0
   14:32, 5 окт 2017
   Янко, има решение на проблема!!! .Помоли кмета да командирова зам.кмета Ружди при този Папукчийски.Сигурен съм, че след една седмица този, ще направи първа копка и даже, ще продължи изкопната дейност до откриване на обекта.Абе, нека изборите започнат сега....
  • 3
   Нк
   НКЖИ
   5 -3
   16:06, 5 окт 2017
   ЯнкУ има решение за всичко дори и за прокар до луната само някой да има да му се върже на акъла.
  • 4
   Ня
   няма сми
   6 -4
   18:41, 5 окт 2017
   Какъв прокар, какви пет лева. Хора не останаха, за кого да го строят.
  • 5
   12
   1234_1507219981
   12 -1
   19:13, 5 окт 2017
   До ден днешен подлезите не са довършени.
  • 6
   Ко
   Колето-Шекера
   4 -3
   20:11, 5 окт 2017
   Стигат ОСЕМ прокара на Града,или искате още един ,та още 50 семейства да останат без домове, защото точно толкова ще бъдат отчуждени и ще бъдат обезщетени с пари,а те да си построят нови домове в края на града( на улицата до ,,Калинката,, и опитното поле,,.
  • 7
   Еб
   ебачев
   3 -2
   07:42, 6 окт 2017
   Повече съоръжения, повече разходи по поддръжка. Само не знам, при толкова свит бюджет, кой ще плаща. Пенсионерите и хората, които и без друго изпитват големи затруднения! Общината се справя с другите си задължения и ново не и трябва.
  • 8
   Ше
   Шекеровото Коле
   2 0
   13:37, 7 окт 2017
   До кога Теодора ще ни кара да кодираме мненията си с грозната латинска азбука? Да се махнат тези лъжепатриоти-собственици и да се сложат други,но българи и патриоти!
   • Со
    собственик
    0 0
    10:54, 8 окт 2017
    Ти как си представяш точно "махането на собственици"? С приватизация, с одържавяване? На Делян Пеевски ли се правиш?

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
  05 юни 2020
  Последни новини