Първомай отново е столица на тракийската музика

Изображение 1 от 4

    Традиционният празник на тракийската народна музика и песен беше открит вчера заедно с есенния панаир на Първомай.

    Под звуците на емблемата на града ни музика на Първомайско хоро, гости и участници поднесоха своето цвете пред паметника, посветен на твореца и духа на българската тракийска музика.

    В приветственото си слово, кметът Ангел Папазов каза: „… Празникът продължава, защото той е във всеки от нас – всеки от нас първомайци, всеки от нас – тракийци. Поднесохме цветя пред единствения паметник на тракийския народен творец –геният, който е в музиканти, певци, творци и любители. Този гений е уникален, той лети над цяла България и има възможност да бъде презентиран навсякъде по света. Това е уникален гений, който е събирал хората в края на отрудения и тежък ден на полето или в гората, защото българинът – тракиец е искал да се весели, искал да сподели и трудностите, и хубавите моменти в живота. Ето оттук нашите тракийски музиканти са правили сборището уникално с песни танци, хора, дълги хора… и ние първомайци продължаваме тази традиция тук на площада пред читалище св. св. Кирил и Методий. “

    Свое приветствие поднесе и заместник-областният управител Петър Петров. Вие успяхте да превърнете една добра идея в традиция, обърна се той към организаторите от Община и читалище – Тази традиция стана емблематична не само за града ви, но и за целия регион.

    Момичетата от ТК „Евридика“ зарадваха гостите и зрителите като показаха фесртивалната си програма и направиха „разходка“ в няколко фолклорни области – севрняшка, тракийска, шопска.

    С изпълнението на оркестър „Дионис“ и дълго хоро започна веселбата, която ще продължи и през следващите два дни.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      ИП
      и пак
      17 -2
      09:20, 15 сеп 2017
      Ляп и зрелища Ангуви !
    • 2
      12
      1212112
      21 -1
      09:52, 15 сеп 2017
      Няма боядисана една пешеходна пътека пред училищата за първия учебен ден , но пари за хора и безмислени панаири ИМА.
      Но с този интелект на управляващите ни дребни душици е нормално.
      • 66
        666_1505542969
        14 -1
        09:22, 16 сеп 2017
        Ами то само това е в нашия град- танци и песни!Другото хич го няма- работа,, инфраструктура ,,озеленяване и каквото се сетите още.
    • 3
      Не
      не е заяждане
      18 -2
      10:10, 15 сеп 2017
      Случайно вчера пообиколихме с други първомайци най-близките до центъра на Събитието улици - мръсотия и мизерия, ако не вярвате, направете си труда...Хляб и зрелищност - старата изпитана практика...ще сработи ли пак?!
    • 4
      Ко
      Комшия
      19 -2
      11:31, 15 сеп 2017
      Идва времето на невъзможността да се спи нормално в рамките на цялата централна част ( та дори и от но край линията). Идва времето на опиканите градинки и алей. Важното е да се даде на хората илюзия, че са щастливи. Нека отново изберем нашите управници за да няма дух за първия учеб ден, но да има желание за кюфтета и кебабчета и другия път.
    • 5
      Ко
      койчо
      5 -16
      11:32, 15 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ня
        Няма спокойствие
        15 -1
        20:37, 15 сеп 2017
        Няма спокойствие в този град.. Никога управлението не е било толкова посредствено, както напоследък. Как ще издържим тези дни.
    • 6
      Gr
      grindcore mankind
      2 -1
      23:12, 15 сеп 2017
      Скоро ще настъпи мир..и предателите ще плуват в кръв..ангелите са близо..Идвам за вас покойници..и ще играем хорото на смъртта
    • 7
      Ос
      Оставка
      9 -1
      21:59, 16 сеп 2017
      Това, което пречи на този град да бъде спокойно и нормално за живот местенце е ненормалното му управление. Оставка на Кмета и целия общински съвет. Папаз, не ти искам "гладиаторските борби". Ти си прост човек.
    • 8
      За
      за нормален Първомай
      2 -2
      07:38, 18 сеп 2017
      Каква стана. От една страна - лакардии, от друга - маанета. По средата - мало и голямо, здраво и болно, пищеше от децибелите и сърбаше общинските *****. Дори и розовите хапчета не успяха да намалят тормоза и безсънието. Хора, дайте да направим една верига около сградата на общината и да ги поканим любезно да си оберат партакешите. Безполезна, мръсна шайка такава.
    • 9
      Ня
      Някой
      2 -1
      10:53, 18 сеп 2017
      На пук на всички малоумници които се съдраха да пишат глупости по форумите и да тракат минуси на постовете се получих чудесен празник и за радост дошлите хора да се веселят бяха много повече от смотаняците дето не им харесва народната музика и се чудят само как да хейтват , може би всички тези мизерници щеше да им е по-добре Азис да им пее на площада или някой друг от пайнерите.
    Последни новини