13-годишните бадминтонисти на Първомай представиха България на Балканиадата

5 страни се състезаваха в отборното и индивидуално Блаканско първенство по бадминтон за деца до 13 години. Освен Турция, Гърция, Румъния и Сърбия, България се представи с два тима, единият от които с преобладаващо присъствие от първомайци. И той завоюва сребърните медали в отборната надпревара: Михаела Чепишева, Калояна Налбантова, Елеонора Иванова, Цвети Попиванова, Станимир Терзиев и Станислав Раев, подкрепени от Стилян Касабов, Георги Киров, Явор Христов от Стара Загора и Косара Андреева от НСА.

От групата си отбор А на България излезе с две победи с по 4:1 срещи. На полуфинал състезателите на „Атлет“ отстраниха Сърбия с резултат 3:2. Във финалните срещи срещу Турция, Михаела Чепишева надигра безапелационно бъдещата балканска шампионка, но след поредица от 3 загуби златото беше спечелено от южните ни съседи.

Далеч по-зле се развиха индивидуалните битки. Там до полуфинал стигнаха двойките момичетата – Михаела и Калояна и микс Елеонора Иванова и Светослав Раев, но загубиха срещите си и останаха с бронзовите медали.

Впечатление за висока класа оставиха състезателите на Турция, които освен че станаха отборен шампион, завоюваха шампионски титли и в индивидуалните състезания.

Финалните срещи на Балканиадата се играха в Първомай, а наградите и медалите бха връчени от кмета на общината и председател на УС на КФВС "Атлет" Ангел Папазов,  заместник-кмета Ружди Салим и директора на училището домакин - Елена Добрева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини