4 °C

Ученици боядисаха оградата на новата гимназия

Изображение 1 от 3

  Над 420 м ограда, невидяла с години боя, беше боядисана от учениците от гимназиалните класове на Средното училище в Първомай

  Вечно недостигащите средства в бюджета на училището не спряха директора Чавдар Здравчев, учители и ученици в решителността им сградата да стане по-красива и привлекателна. Наред с променящите се кабинети тe са последователни в намерението си да превърнат и двора в уютно и приветливо място.

  След като преди дни задния двор на училището беше разчистен и беше оформен паркинг, съседи по улица на учебното заведение попитали кога ще приведат и оградата в приличен вид. Директорът взел присърце бележката и потърсил помощта на родители и спонсори за боядисването ѝ. Получили я от общинския съветник Митко Хубинов, който дарил 70 литра блажна боя и доброволци родители, които отделили от свободното си време. Лошото време, обаче попречило да доведат начинанието си до край. Затова се наложило четките да грабнат и децата им.

  Учениците виждат, че се стремим да направим училището по-уютно – коментират техните учители – затова и откликнаха с ентусиазъм на молбата ни да помогнат.

  А за младежите боядисването на оградата се е превърнало в забавление, купон. Те признаха, че не са чели „Том Сойер боядисва оградата“, но въпреки това знаят как боядисването от неприятно задължение може да се превърне в добро начинание. Готови са да продължат да помагат в обновяването на училището. Едно от нещата, които според тх се нуждае от спешен ремонт е баскетболната площадка.

  След като оградата вече е готова, в задния двор на училището предстои да бъде оформена градина, да се засадят храсти и да се направи пешеходна алея.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   12
   1212112
   12 -6
   11:57, 19 окт 2016
   Поздравления
   Таки хора като г-н Чавдар Здравчев са необходими.
   Ако имаше и в общината хора като него гр. Първомай щеше да е друг.
  • 2
   От
   относно заглавието
   9 -3
   18:32, 19 окт 2016
   Боядисването е добро начинание. Лош навик почна да става и на държавата и на общините да търсят спонсори, за да се свърши или финансира работа, която е задължение на държавата, съответно общините. Това си е чиста проба бягане от отговорност и от задължения. От друга страна."новата" гимназия е нова откакто е построена - повече от 20 години и това е единствената гимназия в Първомай. От същото време старата не е гимназия, а е основно училище.. .

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини