Успех срещу играч, участвал на последната олимпиада, записа Иван Русев.

Иван Русев записа победа срещу един от най-силните европейски бадминтонисти -Педро Мартинс. Той е португалец, който е на 50-то място в световната ранг листа, участник на послената олимпиада в Рио де Жанейро.

Двамата с Русев са играли в кръг от Първенството по бадминтон на Швейцария. Българинът е бил изненадан от успеха си не само защото мачът се е определял като двубой между Давид и Голиат, но и заради лошото му началото.

Първият гейм е взет от Мартинс без никакви проблеми, а в началото на втория португалецът е водил с 11:4. След почивката Русев постига изравняване при 14:14 и успява да го затвори.

В контрагейма нещата отново започват зле за българинът. Той губи с 11:5, преди да се върне в мача и да завърши с 21:17. Така Иван Русев записва най-голямата си победа до този момент.

Самият аз не вярвах, че ще мога да се върна в този мач. Много съм щастлив, надявам се даиграя все по-добре, сподели той. 

В близко бъдеще на първомаеца му предстоят два големи турнира. Единият в Швейцария, а другият в Сарбрюкен в Германия. Второто състезание е един от най-силните, с награден фонд от 120 000$. Жребият там вече е известен. Русев се готви отговорно за първата среща, която ако я спечели ще му донесе много точки и придвижване напред от 191 позиция в световната ранг листа.  

Теодора Киркова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини