В село Градина отбелязаха 160-тата годишнина на Основно училище „Христо Ботев“

    В празник за цялото село се превърна 160-та годишнина на Основно училище „Христо Ботев“ – Градина.

    Бивши учители, настоящи и бивши ученици се събраха, за да отбележат началото на просветното дело в селото.

    Преди 160 г с.Градина се сдобива с храм на книжовността и пробудата, въздигат го група селяни от тогавашното чирпанско селo Чакърджий. Дядо Маринко си дарява дюкяна за училище и довежда даскал Недялко от Меричлери. 18 години по- късно е построено първото килийно училище на 2 етажа.

    160 годишната сграда на съвременното светско училище беше освежена.

    В чест на юбилея излиза и училищният вестник „Междучасие“, подготвена е изложба със снимки от историята и най-интерсните събития през годините, издадени са два албума.

    Всеки гост получи папка с вестника и дипляна за съвременните успехи на училището.

    Историята на училището разказа в словото си Пенка Петкова – директор на училището. „Честит празник на всички колеги“ – каза още тя - „на бивши и настоящи възпитаници на нашето училище и на онези, които ни стимулират да следваме вярната посока и да не се отклоняваме от пътя си….“

    Богата програма представиха учениците от ОУ „Христо Ботев“. Децата пяха, танцуваха, представиха драматизации на познати приказки. По-големите артисти представиха първо действие на любимата „Криворазбрана цивилизация“.

    Получени бяха много поздравителни адреси, а сценичен поздрав към училището отправиха децата от ОДЗ „1 юни“, Певческата формация към читалището, Николета Ганчева и танцьорките от клуб „Евридика“ – Градина.

    Сред гостите бяха заместник – председателят на ОбС Маргарите Давчева и заместник-кметовете Юлиян Димитров и Николай Митков, както и кметът на селото Бальо Балев.

    parvomai net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини