10 °C

105 деца промениха двора на детската си градина

    Децата от Детска градина „1 юни“ село Градина бяха включени в проект по ПУДООС „От малък щом участвам, приятел с природата израставам“.

    В кампанията „За чиста околна среда – 2017“, ръководството на детското заведение кандидатства с проект за 5 000 лв., който има за цел да направи 105 деца от ДГ „Първи юни” с. Градина и техните родители съпричастни към проблемите на взаимоотношенията човек – природа, да им помогне да се осъзнаят като истински фактори за опазване и възпроизводство на природната среда.

    Координаторите си поставят две основни задачи: Да изграждат у децата грижливо отношение и стремеж за поемане на лична отговорност за опазване на родната природа. Втората задача е деца, родители, персонал и общественост заедно да творят добро за природата, защото доброто за природата е бумеранг, връщащ доброто към всички.

    И започват от въвеждането на разделно събиране на отпадъците. Всички – малки и големи се включват в затревяването на определените площи в двора, като целта е да бъдат привлечени колкото може повече родители в инициативата: „Пазим чисти тревните площи, тротоара и улиците около ДГ”Първи юни”.

    В дейностите е включено изграждане на еко кът, на скален кът, алея на подправките и билките, а най-активни са малчуганите.

    Проектът завършва с премахване на опасните и изгнили съоръжения на детската площадка и замяната им с нови уреди.

    Сега децата знаят повече за отглеждането на растенията и усилията за разделно събиране на отпадъците, а родители, деца и служители в детското заведение се радват на подравнен и красив двор.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини