Младоженци превърнаха букетите в детски усмивки

Изображение 1 от 4

    Семейство Деметра и Богдан Начеви избраха на сватбата си вместо цветя, близките и приятелите да им дарят съответната сума пари в името на благородна кауза. Акцията, която проведоха в „най-щастливия ден“ мина под мотото: „Дари усмивка вместо букет“, а в специално предназначената за целта кутия бе събрана сума малко над 1000 лв. Няколко месеца по-късно с тези средства те усмихнаха ученици и учители в Средно училище "Златаров" Първомай, като подариха мултифункционален кът за отдих, занимания по интереси, неформални срещи, социализиране и разговори.


    Младоженците признават, че идеята им е взаимствана от техни приятели. Когато решават да постъпят така, още не са били сигурни в чии усмивки ще инвестират. Изборът правят по-късно.

    Деметра и Богдан се познават от малки, живеят на няколко етажа разстояние и са възпитаници на едно и също училище в Първомай- „Златаров“. Деметра е от отличник на випуск 2012. Богдан след 7 клас завършва езикова гимназия. Любовта им пламва преди точно 5  години.

    Решават, че най-подходящото място, за което могат да отидат тези средства е родното училище. След разговор с директора Чавдар Здравчев, избират да ги вложат в кът, който да създаде у децата чувството за домашен уют. Семейство Начеви поръчват столове тип „барбарони“ и етажерки за книги, които те се надяват при добро стопанисване да се запазят поне 5 години.


    Благодаря Ви от името на всички ученици и учители – каза директорът на училището - Бъдете здрави и успешни! Благодаря и на всички, които дариха книжки за нашата инициатива!

    А младото семейство сподели., че ще се радва тази тяхна идея да бъде подета и от други хора.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пд
      ПДЧ - 18 килийки
      4 -2
      07:39, 7 ное 2017
      Изгодно за всички, с изключение на цветарите.
    • 2
      Aтанасов А.
      4 0
      18:00, 7 ное 2017
      Тънката ирония не допринася с нищо,само отблъсква.Нека да има по вече такива добри жестове .Това е за децата ни.Да са живи и здрави и все така сърдечни семейство Начеви.
    Последни новини