21 °C

Четирима от стипендиантите на "1000 стипендии", са учили в Първомай

  4 ученици, учили в Първомайско, са сред класираните от програмата „1000 стипендии“ за учебната 2017/18 година.

  С пълни стипендии са Христа Ангелова Петкова, Денка Танева Колева и Симона Йорданова, Йорданова. С поощрителна стипендия е Ивайло Налбантов.

  Христа е от Бяла река, но е учила в София и СУ „Златаров“. В момента е единадесетокласничка в Националната гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив. Нейната стипендия е за театрално и филмово изкуство.

  Другите трима стипендианти са успели в областта на изобразителното изкуство и са възпитаници на Зорка Каразапрянова.

  Денка е живяла в Центъра за настаняване от семеен тип. Макар и малка, тя е преминала през сериозни житейски перипетии. За израстването са ѝ помогнали работещите в дома и учителите ѝ в ОУ „Георги Караславов“. Талантът ѝ е открит още в 5 клас, когато заедно с преподавателката си Лиляна Запрянова по проект съчиняват приказка и сама я илюстрира. И в ЦНСТ, и в училище детето често рисува модели. Това прави впечатление в училище и дома. Тази година екипът на ЦНСТ решава да ѝ помогне и да кандидатства по програмата „1000 стипендии“. Междувременно Денка е записана в хасковската гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ и вече е настанена в нов дом.

  Симона Йорданова и Ивайло Налбантов са ученици в СУ „Златаров“ и не веднъж са били герои в репортажи на parvomai.net. Двамата се изявяват от години както в областта на изобразителното изкуство, така и в работата си с Информационните технологии. Симона е ученичка в 9 клас, а Ивайло в 11. Миналата година той получи пълна система от същата програма, отново за изобразителното изкуство.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   12
   123
   0 -3
   10:39, 6 ное 2017
   Могат да рисуват, а дали могат да смятат!
   • 12
    1212112
    5 0
    14:43, 6 ное 2017
    До 123 -
    Когато умреш, не знаеш че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите наоколо. Същото е и когато си тъп…
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   2 -2
   10:50, 6 ное 2017
   А ти можеш да пишеш из разни сайтове а можеш ли да смяташ съмнявам се
  • 3
   12
   123
   0 -3
   11:44, 6 ное 2017
   Защо се дразниш, Питагоре, догодина можем да получим степендии и за бадминтон.
  • 4
   Ур
   урко
   0 0
   07:35, 7 ное 2017
   До 123.
   Мислят си някои, че могат да смятат, но се оказва, че не могат. Сменят професията дори и отново не ги бива. Съдба.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини