Ина Къндева с една от „1000 стипендии“

Ина Къндева е една от победителките в конкурса „1000 стипендии“ за учебната 2012/13година. Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Кандидатите пишат есе. С преминалите успешно през това препятствие, се провежда телефонно интервю.

Ина е ученичка в XI клас в ПГСС“Васил Левски“. Разказва, че почти се е била отказала от конкурса, но е била окуражена от баща си. По регламент, препоръка й дава  учителката й по литература – Жанета Стоянова и от нея получава още един вид подкрепа – консултация със сина й Георги, който два пъти е печелил стипендия от този конкурс. За това тя им е изключително благодарна. „ Родителите ми доста се зарадваха, те знаеха колко е важно за мен. Записах се за конкурса, защото за мен това е ново предизвикателство, а аз обичам да се подлагам на изпитание. Иначе интервюто беше най-приятната част от кандидатурата ми. Интервюиращите бяха много симпатични хора и главно ме разпитваха за мен самата- с какво се занимавам, какви са интересите ми. Зададоха ми няколко въпроса по есето и в общи линии това беше всичко. Мисля,че спечелих, защото не се притесних и разговарях освободено. Според мен те търсеха точно това.“

 „Литературата – защо? И какво от това?“е темата на есето, която си избира момичето. За нея литературата е начин на живот. Харесва книгите на Стефани Майър, но напоследък любимите й са учебниците. Няма много време за друго. Мечтата й е да се занимава с журналистика. Но и счетоводството не й е чуждо. Обича спорта и особено й харесва волейболът. А тези, които са гледали „Балкански синдром“, може да се сетят, че Ина беше част от училищната постановка. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини