Пенсионерите влязоха в обновения си клуб

Отвори врати обновения пенсионерски клуб в сградата на Общинска администрация. Момичетата и момчетата от третата възраст са посрещани от две пъргави девойки на техните години – Елена Петрова и Минка Танкова. Никой не се и съмнява, че огромната заслуга е на неуморната  организаторка на пенсионерите – Елена.  С част от печалбата на клуба и с извоюваните от кмета средства, стените са пребоядисани,  сложен е ламиниран паркет, почистено е и освежено помещението. За сега кафето е по пенсионерски евтино – 40 стотинки. За желаещите има осигурени шах, табла и чисто нови тестета карти.  Всеки вторник пенсионираната медицинска сестра Елена Стоянова ще мери кръвното на желаещите. Певческата група ще репетира пак там  в сряда. В клуба ще се събират на сладка раздумка приятели и ще имат възможност да празнуват рождени, именни дни и по всякакви други поводи.

„Не ни снимай! – смеят се суетно част от посетителките- вече сме стари и не изглеждаме добре на снимки“. Други питат кога ще се видят във вестника. Когато разбират, че снимките ще са качени в Интернет малко са разочаровани.Единици са тези, които могат да ползват световната мрежа, но оказва се, че в клуба им  има място, на което ще бъде поставен компютър.Вече им е обещан.

Сред празници и болести,  политика и табла пенсионерите се чувстват уютно в новия си клуб.  Да  се  старее е отегчително - казва Бърнард  Шоу – но е единствения начин да се живее по – дълго.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини