16 °C

Успешен месец април вече отчитат в СОУ

Meсец април определено е печеливш за СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Въпреки че е още 15-то число в последните дни там пристигнаха чудесни вести за успехи и призови класирания. Освен спечеленото финансиране за изграждане на „Зелено училище под открито небе“ , училището се зарадва и на поредните постижения в областта на информационните технологии и математиката.

През пролетната ваканция стана ясно, че Симона Йорданова от 6 клас и Елена Батинкова от 5 клас се класират за националният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Двете момичета от СОУ участват в областния кръг с проекта си „Аз, скаутът“, направление „Мултимедия“ и попадат сред 20-те финалисти. Техни ръководители са Ваня Георгиева и Таня Сребрева – учители по информатика и ИТ. Финалният кръг ще се проведе на 08-10 май в Монтана.

Трима петокласници – Даниела Колева, Иван Иванов и Атанас Радичев , една седмокласничка – Симона Стоева и две осмокласнички – Боряна Вълкова, Кристина Стоева, достигат националният кръг на състезанието „ IT Знайко“. Това им дава право да се явят на национално ниво без да плащат такса за участие. Както вече знаете, малката Ана-Мария Стефанова, също от СОУ, извоюва правото си да участва на националното ниво в конкурса, само че срещу заплащане. Напомняме на читателите на Parvomai.net, че основна цел на състезанието е да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи. Националният кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко + (5. – 8. клас) ще се проведе на 15, 16, 17 май 2015 г. на Пампорово.

Мартина Христова от 5 клас и Ивайло Налбантов от 8 клас са бронзови медалисти в международния турнир „Математика без граници“. Състезанието е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи. Турнирът се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България. Мартина и Ивайло участват и в трите предварителни етапа – есенен, зимен и пролетен. Преди няколко дни стана ясно, че учениците от СОУ печелят бронзови медали в кръг „Пролет“. В групата на петокласниците, минималният брой точки за бронза е 17-15 от общо 20, а в групата на осмокласниците 18-17.

Ина Къндева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини