Бъдещ механизатор стана втори на състезание "Млад фермер"

Атанас Шишеков

Атанас Шишеков от ПГСС „Васил Левски“ стана втори в своето направление на регионалния кръг на състезанието „Млад фермер“. Надпреварата между отборите на 14 селскостопански гимназии в Южна България се проведе от 11 до 14 март в Свиленград, при изключителна конкуренция.

Отборът на първомайската гимназията бе сформиран след проведен училищен кръг на 07.02.2014г. и беше в състав:. Божидар Христов Цонков – направление „Растениевъдство”, Божидар Димитров Атанасов – направление „Животновъдство”, Атанас Николов Шишеков – направление „Механизация на СС”. Тримата младежи бяха ръководени от Георги Кирев – помощник - директор по учебно – производствената дейност.

На първо място тази година застанаха домакините от Свиленград, следвани от отбора на Айтос. ПГСС - Първомай остана на трето място. Силната конкуренция изненада нашия отбор, който традиционно се представя отлично и състезателите заемат призови места. Това ще даде стимул на бъдещите фермери да се подготвят още по- добре за Националния кръг на надпреварата.  Тя ще се проведе в Аграрния университет в Пловдив в края на месец април, а в нея участват класиралите се на първите три места отбори от Южна и Северна България.

Младежите и придружаващите ги учители бяха приятно изненадани от съпътстващата културна програма. За гостите любезните домакини бяха организирали екскурзия до Одрин, посещение на Тракийска куполна гробница, винарна Мезек и крепостта Мезек.

Участието и класирането на учениците от ПГСС "Васил Левски" тази година е посветено на 55- годишнината на професионалното образование в Първомай.

Теодора Кирякова

Божидар Атанасов
Божидар Цонков
Наградата връчва доц. Нуретин Тахсин
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини