Ивелина Петкова и Митко Йорданов отиват на регионалното състезание по спелуване

Финалната битка

Ивелина Петкова се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 12.03.2014г. в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“.

Ивелина спелува правилно думата view и победи Димитър Йорданов, който се класира на второ място. И двамата ученици получават правото да се явят на регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в гр. Пловдив.
Ивелина демонстрира добро самочувствие и много знания, но победи останалите 10 свои съученици най- вече заради проявено хладнокръвие и спокойствие. Тя допусна грешка само на една от финалните дума, която за неин късмет не беше правилно спелувана и от Митко. По регламент, ако той се беше справил, състезанието пак щеше да продължи. Въпреки напрежението, Ивелина спелува правилно view и завоюва първото място.
Учителката на децата Анета Лозева беше доволна, че момчетата и момичетата бяха учили правописа на задължителните 500 думи, между които имаше и непопулярни като periwig (перука). Това е начин да усвоят знания под формата на играя – сподели тя- Освен да запаметяват нови думи, това състезание възпитава и други положителни навици – да мислят бързо, но да не действат прибързано, да се съсредоточават и да спазват правила. В началото отпаднаха деца, които знаят много, но не поставиха правилно въпрос за думата – започваха да я спелуват без да са сигурни точно коя е тя, а регламентът позволява думата да бъде повторена, преведена или използвана в изречение, няма и ограничение във времето.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

В петък - 12 март ще станат ясни победителите и в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай.

Теодора Кирякова

Победителката Ивелина Петкова
подгласникът Димитър Йорданов
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини