Дознанието за бомбаджиите в СОУ още не е приключило

Точно един месец след „поставянето на бомба“ в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, дознанието по случая не е приключило и няма официално посочен виновник. Въпреки, че имената на отговорните за случая  са ясни за всички гимназисти, няма документ, който да ги потвърждава. Директорът на училището Елена Иванова е категорична, че „бомбаджиите“ ще бъдат наказани по възможно най- строгия начин, съответстващ на деянието им, но засега е с вързани ръце и не може да започне процедура за санкция. Голяма част от съучениците на проявилите се младежи са в недоумение защо нищо не се прави по случая. Те са огорчени от поведението им, което винаги са определяли като безотговорно.

В полицията не пожелаха да дадат информация и ни насочиха към прокуратурата. Оттам разбрахме, че дознанието не е приключило. Срокът за това е два месеца. Образуваното, според тях, дело е срещу неизвестен извършител. Предположенията са, че все още се работи върху събраните доказателства и начинът им за събиране. Ако виновниците са младежите, за които се предполага, то те ще бъдат съдени по специален ред, защото нямат навършени 18 години. 

На 13 февруари в СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" беше получен сигнал за поставена бомба. След него сградата на училището беше изпразнена, а часовете провалени. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини