КНСБ-Хасково организира за протеста в столицата

Хасковлии най-после ще нададат глас. Хората от южния град могат да се включат в националния протест на КНСБ, който е обявен от националното синдикално ръководство за 20 ноември /сряда/.

В регионалната структура на КНСБ вече са в трескава организация за участието, обяви лидерът на местната организация Василка Иванова.

На събрание снощи са набелязани първите стъпки по събирането и извозването на хората.

Василка Иванова уточни, че на протеста в столицата могат да се включат всички желаещи от Хасково и региона, дори и те да не са синдикални членове.

Единственото нещо, което хората трябва да направят, за да подкрепят исканията за по-добра социална и икономическа политика на синдикатите, е да отидат най-късно до понеделник в приемната на КНСБ, който се намира в Малкия бизнес център /старата баня/, офис 67, за да се запишат за пътуването и участие в протестната акция.

Във вторник ще станат ясни и повече подробности по организацията. Засега е сигурно, че автобусите с протестиращи от Хасково ще тръгнат на 20-ти в 6 часа от площадка „Спартак“.

Автобуси в подкрепа на бунта ще има и от други общини в региона.

Акцията е предупредителен знак към парламентаристите и правителството да чуят гласа на работещите в бюджетната сфера и техните социално-икономическите искания.

Шествието по жълтите павета е с искания за сигурност на работните места и редовно изплащане на заплатите във всички сектори. Синдикатите са недоволни, че техните предложения за промяна в бюджета не са взети предвид и така проблемите щели да се задълбочат.

Във връзка с пенсионната реформа, КНСБ настоява пенсионната възраст да се замрази не само за една година, а и занапред.


От синдиката очакват в митинга да се включат близо 8 000 души.

 

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини