Баш асфалт за съветника Себахтин Исмаил

Улица "Индустриална" се асфалтираше ударно

Дългоочакваното асфалтиране на улицата, която води към гаража на фирма „Арда тур“ вече е факт от днес. Машини на строителната фирма АБ полагаха няколко пласта висококачествен асфалт по късичката ул. „Индустриална“ в промишлената зона до „Млада гвардия“. Отсечката е дълга едва 236 метра, но е силно натоварена от постоянното движение на десетките автобуси на „Арда тур“, което не пресекна и днес. Въпреки нажеженият асфалт, водачите рискуваха гумите, но не спираха пъпленето към гаража. Улицата се използва ударно и от камионите на съседната на гаража фирма за скрап, от която впрочем също се оплакваха от разбитият път. Исмаил обаче бе най-гласовит. „Най-накрая след десет години ни дойде реда“ коментира въодушевено превозвача. Тази година „Индустриална“ била най-сетне вкарана в плана за асфалтиране на община Хасково. Това разбира се, няма нищо общо с факта, че Себахтин Исмаил е общински съветник. Той бе такъв и в последните 3 мандата на местния парламент, но „Индустриална“ така и си чакаше асфалтирането.


Сега обаче и полагат поне 3 пласта асфалт, върху ремонтирана основа на пътя. Дебелината на асфалта е минимум 10 сантиметра, на места и повече, признаха строителите. Което предизвика истински завистливите погледи на зяпачите от близкия „Илинден“. Пресечките на булеварда не са виждали асфалт от десетилетия, за сметка на това си имат дупки в изобилие. Хората си пожелаха първо асфалтиране и второ, да е поне наполовина като това - не да се рони от първия дъжд или пропада при първия камион.

За да няма такива изненади, „Индустриална“ се асфалтираше та пушек се вдигаше. Даже прекалено. Живущи в квартала помислили за пожар кълбетата дим, който се вдигаха от нажежения асфалт. Някои дори звъннали на пожарната за да предупредят за евентуален инцидент.

Г.Христов

Улицата води към гаража на "Арда тур"
Отсечката е дълга 236 метра
Всеки пласт асфалт бе минимум от 5 см
Гъстите валма пушек заблудиха някои, че има пожар
Общинският съветник Себахтин Исмаил е доволен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини