13 °C

Драгойна вдъхнови млади художници

19 деца от село Градина се включиха в първия пленер на връх Драгойна. Идеята е още от ваканцията и беше залегнала в плана на Лятната академия на „Хомо луденс“ с ръководител Иван Генов. Малчугани на възраст от 6 до 14 години извървяха пътя до върха, водени от кмета на Буково Метин Мюмюн, а към групата се присъединиха още няколко момчета от селото. Учителката по история Магдалена Иванова разказа за древните траките и за разкритията на върха. „Академиците“ на Иван Генов и художниците от клуб по Приложни изкуства „Майсторителница“ с ръководител Надя Димитрова се въодушевиха от прекрасната гледка, разкриваща се от върха, от отломките от далечното минало, от новото преживяване и емоцията да рисуват сред природата.

„Децата получиха невероятен заряд – сподели преподавателката им по рисуване Надя Димитрова – тази история, крепостната стена, природата им дадоха едно ново усещане и рисуваха с много настроение и хъс.“

Закриване на лятната академия и откриване на новата учебна година предстои за младите художници на Иван Генов на 5 октомври. Цялата група има желание и ще се включи и в третото издание на Празника на изкуствата, който тази година ще се проведе на 12 октомври. Там те ще подредят и изложба с рисунките от пленера. Учениците от градинското училище „Христо Ботев“ ще продължат с традиционните си изложби за големите християнски празници – Коледа и Великден.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини