Общината: Не сме продавали автогарата

зад вратата в дъното има тоалетна

Сградата на бившата автогара не е продадена, каквито слухове се носят напоследък в общественото пространство, заявиха от община Първомай.

Предишният общински съвет бе взел решение да бъде продадена. Имаше момент, в който цялата инвестиционна програма на общината се крепеше на евентуалната сделка. Реален купувач до сега обаче не се е явил. Превозвачът с изтичащ договор - Васил Пиронков, не е имал ангажимент към сградата и тя е трябвало да бъде охранявана за сметка на общината, за да не се руши. За това и в реконструкцията на бюджета се появяват 5000лв, с които трябва да бъде разплатена охраната.

Новият превозвач иска да ползва сградата и е започнал ремонти. Направил е подобрения, ремонтирал е вътрешна тоалетна и има намерение чакалнята да придобие по-уютен вид , почистил е секторите, премахнати са налепените плакати и обяви. Но тогава той като ползвател на сградата би трябвало да плаща наем и да следи за охраната й, смятат от общинската администрация.

Димитър Стойчев - управител на новата фирма-превозвач обаче заявява: „Сградата си е на общината. Те могат да правят каквото искат. Моята цел е чакалнята и превозът да станат по-добри и да върнем пътниците.“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини