Автогарата се превръща в спортна зала

По идея на Иван Иванов – Фотото  чакалнята на бившата гара се превръща в зала за тенис на маса, шахмат и фитнес.

След като години наред общинската сграда не можеше да бъде продадена, се появи и буквално за дни беше реализирана идеята на ветерана - атлет. Бай Иван  помолил кмета, той се  съгласил и с помощта на отговарящата за чистотата  Йорданка Коконова чакалнята била разчистена, стъклата измити и са внесени 4 тенис маси, още една очаква реда си, подредени са две шахматни дъски.

От превозваческата фирма също помогнали и дори поставили табела, с която Иван Иванов се гордее, защото на нея пише, че е гордостта на общината. А как няма да е? Малко са хората, които не просто на 87 години са толкова жизнени и дейни, а още по- малко са тези, които имат  „чип“ за обществена отдаденост.

„Където и да отида никой не ми отказва пари – хвали се доайенът на спорта – дават навсякъде по 50, по 100, по 200 лв. Събрал съм, сега ще ходя да избера уреди, защото на втория етаж ще има фитнес“.

Залата не е съвършена, липсват основни необходимости –хилките и топките на са достатъчни, добре е да си носите, а за тоалетен възел и баня и дума не става, но масите са заети. Сега е мъртъв сезон, учениците ги няма и въпреки това, след 17 часа винаги има с кого да разцъкаш топката.

Всички, които ще отидат да тренират, трябва да знаят, че има такса – 1 лв за година. Ако можете да отделите толкова пари и имате нужда да се движите – заповядайте – всеки ден след 17 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини