15 оркестъра на 15-я Празник на тракийската музика

15-тото издание на Празника на тракийската народна музика и песен ще поднесе няколко изненади за почитателите си – споделиха организаторите от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Под егидата на Община Първомай на 12,13 и 14 септември градът ни отново ще се превърне в  столица на българския фолклор. За пръв път ще участват толкова много оркестри – 15 на брой. Всички те са имали изява на сцената пред читалище „Св.св.Кирил и Методий“ през минали години и са приели поканата заради отличната организация и с надеждата за „голямо шоу“.

Три големи  юбилея ще бъдат отбелязани по време на празниците -50-годишнината на Конушенски оркестър, 70-годишнината на Румен Родопски и 80-годишнината на акад. проф. Петко Радев.

Празникът ще бъде открит от оркестър „Дионис“ и две млади открития – Николета Гaнчева и Николай Иванов. Оркестър Марица ще изненада приятелите си с нова солистка – Виолета Калинова.

Най- голямата промяна е в конкурса за кларнетисти. „С мелодиите на Стойчо Кузмов“ няма да има обособена конкурсна програма, а журито ще наблюдава изявите на кларнетистите докато забавляват публиката. Техните изпълнения и импровизации ще бъдат оценявани от акад. проф. Петко Радев, ректорът на АМТИИ акад. проф. Милчо Василев и ръководителя и кларнетист на Конушенски оркестър Никола Илиев.

Забавлението започва на 12 септември от 17 часа на площада пред ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Програмата на празниците ще е публикувана тук (в карето под новините на сайта parvomai.net)

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини