Първомайски клубове зарадваха приятелите на фолклорния танц

    II Празник на фолклорния танц „Майски ритми“ зарадва днес първомайци и гостите на Първомай. Той се провежда по идея на Танцов клуб „Евридика“ и тази година в него взеха участие 5 формации.

    Празникът беше открит след песента „Една българска роза“ в изпълнение на Ивон Георгиева. Първи на сцената тропнаха хорце децата от Детска градина „Осми март“. Група „Смехорани“, водени от Петко и Светла Димитров представиха „Тракийски игра“. Веднага след тях организаторите от „Евридика“ отправиха поздрав към всички участници със своя най-нов танц в ритъма на шопската музика.

    На сцената излязоха танцьорите от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ с ръководител Венче Колева.  Участие в празника взеха танцовите състави Терфиль“ от Дебър и „Тракийка“, Първомай.  Феноменалното изпълнение на вокалното трио „Месечинка“ внесе разнообразие в програмата. Последни танцуваха домакините – от ТК „Евридика“.

    На последната песен „Мома Яница“ в изпълнение на Ивон присъстващите се хванаха на общо хоро.

    След края на програмата на сцената се качиха представители и ръководители на различните състави, а кметът на общината поздрави всички участници и им благодари за полаганите усилия да се запази българското и любовта към фолклора. Гергана Колева – представител на Управителния съвет на ТК „Евридика“ отличи Кина Алексиева – участникът с най-младо сърце. Най-възрастната участничка беше изненадана от оказаното ѝ внимание и развълнувано благодари за отличието.

    Грамоти за участие бяха раздадени на всички клубове, взели участие в „Майски ритми“, а участници и гости се хванаха на голямо право хоро.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини