Бойко призова всички да излязат на протест на 4 септември

ГЕРБ ще присъства на откриването на есенната сесия на парламента на 4 септември, за да призове за оставка на правителството. Основната ни цел са предсрочни избори, заяви Бойко Борисов и призова за участие в подготвяните протести. Той отказа съгласие със Сергей Станишев.

"Оценяваме политическата ситуация в страната като напрегната. Намираме се в политическа и институционална криза и трябва да търсим бърз изход от нея. Държавата не работи, институциите са блокирани, БСП прави собствената си политика „на заем“ и на гърба на всички българи и техните деца, които трябва да изплащат дълговете й", се казва в изявлението на лидера на ГЕРБ, разпространено от партийния пресцентър. 
По думите му 100-те дни на правителството са показали, че то не може да решава проблеми, но чудесно се справя със създаването на такива. Според Борисов продължаването на съществуването на кабинета крие рискове за страната и нейното бъдеще. 
Той отхвърля предложението на лидера на БСП Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. 
"Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие", заявява още бившият премиер. 

Борисов подчертава, че от ГЕРБ приемат исканията на протестиращите като основателни и справедливи. От партията са солидарни с тях и изразяват  важение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите. 
"Присъединяваме се към апела всеки гражданин и всяка партия, които искат оставка на правителството и незабавни избори, да се включат към протестните действия още на 4 септември. Колкото повече хора излязат на улицата тези дни, толкова по-бързо това правителство ще си отиде", апелира Бойко Борисов.
Вчера Фейсбук-групата "Протестна мрежа" призова подкрепящите антиправителствените протести за посрещане на депутатите по формулата 100+3+5. Началният час на протеста в 8:00 часа на 4 септември, а мястото – пред Народното събрание. 
"Сто дни след началото на правителството имаме да кажем три неща и на 4 септември ще бъдем пет пъти повече", обявиха организаторите, като уточниха, че трите им искания са - оставка, избори до края на годината и операция “чисти ръце” в държавното управление. 
Отговорът на БСП 
"Поведението на ГЕРБ е изцяло насочено към създаване на напрежение, ескалация на напрежението и деструкция. Това е продължение на линията, с която ГЕРБ се отнасяше към парламента и в предишния мандат, когато имаше мнозинство", коментира председателят на парламента Михаил Миков пред БНР.
По думите му връщането на ГЕРБ в парламента ще стане факт, когато те предложат попълване на състава на комисиите със свои членове.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини