Хиляди на протеста. Полицаи с бяло цвете

Хиляди хора отново се събраха на поредния протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Шествието тръгна от Министерски съвет, премина през Народното събрание и блокира кръстовището при Орлов мост. По късно те блокираха и кръстовището при "Моста на влюбените" край НДК.


Протестиращите съвсем за кратко се спряха пред сградата на Народното събрание, която беше оградена от жива верига от полицаи и ограждения, зад които имаше паркирана линейка.

Органите на реда, които спираха движението по ул. „Раковска”, държаха в ръцете си по едно бяло цвете. По думите им, цветята са им били дадени от протестиращите.

Сред издигнатите лозунги и плакати от протестиращите има един с изображение на прасе-дявол, което си мисли: „Яде ми се пържен Станишко!”. Мъжът, който държеше плаката имаше завързана лента на челото, на която пише „На зъл орех, зъл прът”.

По-рано групата протестиращи освирква със свирки сградата на Министерски съвет. На плакати пишеше „оставка”. Спряно бе движението в района на площад „Независимост”.

Двама мъже издигнаха личните си карти, вместо лозунги в знак на протест срещу кабинета на Орешарски. Единият мъж беше издигнал на високо личната си карта, а другият държи документа си за самоличност с лист на, който пише „Олигархични боклуци, искаме да поемете не политическата, а наказателна отговорност”.

Две протестиращи момичета изтанцуваха валс, като носеха маски с ликовете на лидера на „Атака” Волен Сидеров” и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На гърба на едното от момичетата бе закачен лист с надпис „Последният валс на властта”.

Много от протестиращите носеха различни плакати, посветени на Волен Сидеров и неговите изказвания през деня. Едно от момичетата носеше написан от нея лист: "Г-н Цацаров, прокуроре, не игнорирайте Волен!" А на друг плакат се четеше: "Речникът ми е беден да опиша какво става".
 
Групи от по няколко полицаи патрулираха сред протестиращите. Полицаите отново са с жилетки, на които пише „Антиконфликт”.

Сутринта протестиращите отново се събраха пред парламента, но днес бяха принудени да стоят зад огражденията на разширената зона за сигурност.

Протести има и в други големи градове в страната.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини