Абитуриенти въртят майсторски волана в автото

 Най-добрите шофьори- зрелостници от Професионалната гимназия по автотранспорт в Хасково премериха уменията си на площадката в двора на гимназията си.

Участниците ползваха лични превозни средства, а колите им минаха обстоен преглед за техническа изправност и наличието на гражданска отговорност.

В състезанието се включиха 10 абитуриенти, които минаха през няколко изпитания на четири колела. Целта на състезанието беше да се измине определено трасе с препятствия за време. Демонстрацията беше направена с атрактивното превозно средство-градинска количка.

В сериозната състезателна част момчетата местиха чаша с вода от точка А до точка Б с една ръка, а с другата държаха волана, после въртяха по мини кръгово, гарираха на преден ход, след това показаха умения за паркиране на заден ход, маневрираха по фигурата “змиорка“ и накрая стопираха на финала както се казва „на кантар“ .

Сред най-аплодираните от съучениците си майстори зад волана бе Иван Василев от 12 „А“ клас, който само преди няколко дни спечели в Казанлък 3-то място в националното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС, в категорията за шофьорлък.

Наградите на най-добрите от състезанието ще бъдат връчени на 15-ти май, когато ще е изпращането на зрелостниците в гимназията, обяви главният учител по техническо обучение Никола Николов.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини