11 °C

На тристранна среща с елементи на надпревара, ученици провериха знанията си по английски език

Победителката Венета Димитрова

 Шестокласници и седмокласници показаха, че в рамките на три минути с буквите на думата organisations,  могат да съставят 33 други английски думи, при това написани вярно. Толкова добре се справи един от петте отбора на проведеното вчера тристранно състезание. В него взеха участие момчета и момичета от ОУ“Христо Ботев“- с. Градина и първомайските СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и учителите им Джейкъб Баркмайер, Ани Лозева, Мария Банялиева, Гергана Петкова и Станка Ганчева . Първоначално присъстващите бяха разделени на 5 отбора на случаен принцип, чрез теглене на номера. След това се състезаваха в знание на английски език и бърза и нестандартна мисъл. Във всяка от игрите участниците получаваха съответстваща сладка  награда- количество бонбони, равняващо се на спечеления брой точки. В друга игра отборите трябваше да напиша колкото е възможно повече думи започващи с “t”, като условието беше да са вярно изписани. За три минути, един от отборите записа 43 думи! Организаторът – Ани Лозева се притесни, че подготвените бонбони може да не стигнат.

Състезанието не мина и без набиращото популярност спелуване.  В 13 кръга отпадаха състезателите докато на финала останаха Венета Димитрова и Виктория Кунчева. За огромно съжаление на емоционалната градинска публика, тяхната съученичка Вики се препъна в позната дума и допусна грешка в  white(бяло). Най-вероятно лоша шега й изигра умората.А точно “умората“  донесе златен медал на Венета. Тя сес прави безгрешно със спелуването на  tired (умора) и спечели златен медал. Венета е ветеран от тези състезания – само преди няколко дни тя представяше СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ на “Spelling bee” в Стара Загора.

Организаторите благодарят на г-жа Катя Николова,осигурила чрез  Дирвекция "Просвета" на ОбА наградбият фонд - бонбони, грамоти, флагчета и медали.

Теодора Кирякова

Виктория Кунчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини