На тристранна среща с елементи на надпревара, ученици провериха знанията си по английски език

Победителката Венета Димитрова

 Шестокласници и седмокласници показаха, че в рамките на три минути с буквите на думата organisations,  могат да съставят 33 други английски думи, при това написани вярно. Толкова добре се справи един от петте отбора на проведеното вчера тристранно състезание. В него взеха участие момчета и момичета от ОУ“Христо Ботев“- с. Градина и първомайските СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и учителите им Джейкъб Баркмайер, Ани Лозева, Мария Банялиева, Гергана Петкова и Станка Ганчева . Първоначално присъстващите бяха разделени на 5 отбора на случаен принцип, чрез теглене на номера. След това се състезаваха в знание на английски език и бърза и нестандартна мисъл. Във всяка от игрите участниците получаваха съответстваща сладка  награда- количество бонбони, равняващо се на спечеления брой точки. В друга игра отборите трябваше да напиша колкото е възможно повече думи започващи с “t”, като условието беше да са вярно изписани. За три минути, един от отборите записа 43 думи! Организаторът – Ани Лозева се притесни, че подготвените бонбони може да не стигнат.

Състезанието не мина и без набиращото популярност спелуване.  В 13 кръга отпадаха състезателите докато на финала останаха Венета Димитрова и Виктория Кунчева. За огромно съжаление на емоционалната градинска публика, тяхната съученичка Вики се препъна в позната дума и допусна грешка в  white(бяло). Най-вероятно лоша шега й изигра умората.А точно “умората“  донесе златен медал на Венета. Тя сес прави безгрешно със спелуването на  tired (умора) и спечели златен медал. Венета е ветеран от тези състезания – само преди няколко дни тя представяше СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ на “Spelling bee” в Стара Загора.

Организаторите благодарят на г-жа Катя Николова,осигурила чрез  Дирвекция "Просвета" на ОбА наградбият фонд - бонбони, грамоти, флагчета и медали.

Теодора Кирякова

Виктория Кунчева

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини