24 °C

На тристранна среща с елементи на надпревара, ученици провериха знанията си по английски език

Победителката Венета Димитрова

 Шестокласници и седмокласници показаха, че в рамките на три минути с буквите на думата organisations,  могат да съставят 33 други английски думи, при това написани вярно. Толкова добре се справи един от петте отбора на проведеното вчера тристранно състезание. В него взеха участие момчета и момичета от ОУ“Христо Ботев“- с. Градина и първомайските СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и учителите им Джейкъб Баркмайер, Ани Лозева, Мария Банялиева, Гергана Петкова и Станка Ганчева . Първоначално присъстващите бяха разделени на 5 отбора на случаен принцип, чрез теглене на номера. След това се състезаваха в знание на английски език и бърза и нестандартна мисъл. Във всяка от игрите участниците получаваха съответстваща сладка  награда- количество бонбони, равняващо се на спечеления брой точки. В друга игра отборите трябваше да напиша колкото е възможно повече думи започващи с “t”, като условието беше да са вярно изписани. За три минути, един от отборите записа 43 думи! Организаторът – Ани Лозева се притесни, че подготвените бонбони може да не стигнат.

Състезанието не мина и без набиращото популярност спелуване.  В 13 кръга отпадаха състезателите докато на финала останаха Венета Димитрова и Виктория Кунчева. За огромно съжаление на емоционалната градинска публика, тяхната съученичка Вики се препъна в позната дума и допусна грешка в  white(бяло). Най-вероятно лоша шега й изигра умората.А точно “умората“  донесе златен медал на Венета. Тя сес прави безгрешно със спелуването на  tired (умора) и спечели златен медал. Венета е ветеран от тези състезания – само преди няколко дни тя представяше СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ на “Spelling bee” в Стара Загора.

Организаторите благодарят на г-жа Катя Николова,осигурила чрез  Дирвекция "Просвета" на ОбА наградбият фонд - бонбони, грамоти, флагчета и медали.

Теодора Кирякова

Виктория Кунчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини