Ученици от "Златаров" са с призови места в състезание по комуникация на английски език

Кристина Станчева и Диан Ванев от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ се представиха блестящо на областния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език.

Единадесетокласничката Кристина Станчева се класира на второ място в състезанието, във възрастовата група IX-XI клас. Преди нея е само възпитаничка на Езикова гимназия „Иван Вазов“. Криси учи в паралелката за туристическа анимация с интензивно изучаване на английски език.

Диан Ванев се състезаваше в групата VI-VIII клас и  зае достойното пето място. Своя английски той усъвършенства в паралелка по електронна търговия.

Резултатите от състезанието бяха оповестени днес, но то се проведе на 3 ноември, с участието на десетки ученици от областта. Те разговаряха с комисия по темата „Изкуственият интелект – благословия или проклятие“.  Учениците бяха оценявани по различни критерии сред които познаване на английския език, дикция, поведение, реакция, език на тялото и др.

Криси и Диан са възпитаници на учителката по английски език Дарина Димитрова, която се гордее с постиженията на учениците си.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини