МЦ1 и МБАЛ ще искат пари за енергийна ефективност

Общински съвет- Първомай реши Медицински Център 1 и МБАЛ – Първомай да кандидатстват за средства от Националния доверителен екофонд. По Ос 1 той финансира проекти за енергийна ефективност на сгради. Двете здравни заведения се нуждаят от изолация на стените, поправка на покрива, енергоспестяващо осветление, а старата поликлиника и от нова дограма. Всичко това ще намали максимално изразходваната топло и електроенергия. През 2008 година е правено енергийно обследване на сградата и тогава необходимите подобрения са оценени за по около 300 000лв за двете заведения. Националният доверителен екофонд финансира проекти, по които кандидатстващите организации поемат между 10 и 15% от необходимите разходи.

С кандидатстването по този проект, се изпълнява и част от програмата  за енергийна ефективност на общинските сгради за 2013година.

Решението за кандидатстване беше взето на редовна сесия на Общински съвет, а предложението за него беше внесено като допълнителна точка в дневния ред от зам.кмета Николай Митков.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини