Стартира Националното състезание "Млад фермер"

Днес Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“- даде официално  старт на последния кръг от Националното състезание „Млад фермер“.  8 отбора от професионални селскостопански  гимназии ще премерят сили в теоретичните и практическите си знания в растениевъдството, животновъдството и майсторското управление на земеделска техника.

Отборите са най-добре представилите се в кръговете в северна и южна България – освен домакините от ПГСС „Васил Левски“ на старта са и гимназиите от Перущица, Куклен, Сандански, Разград, Попово, Добрич, село Средище.

Гости на събитието са Маргарита Гатева – държавен експерт в МОМН, инж. Евгения Митрова – от МЗХ, Румен Радев – експерт професионално образование в РИО – Пловдив, инж.Георги Гюлеметов – КТИ – Пловдив, Игнат Панайотов – председател на земеделска кооперация, партнираща в обучението на учениците от ПГСС „Васил Левски“, кметът на общината Ангел Папазов, който е и председател на училищното настоятелство.

Регламентът на състезанието е изготвен съвместно от експерти в областта на селското стопанство и образованието и с участието на учители от първомайската гимназия.

В отбора на ПГСС в направление растениевъдство се състезава Божидар Цонков, за животновъдство – Живко Тенев, а при механизаторите – Господин Демирев.

Победителите ще станат известни довечера, когато  в 18часа започне церемонията по награждаването на най-добрите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини