Проф. Светла Бъчварова: Ангажиментите на БСП са ясни и ние ще ги изпълним

Водачът на листата на Коалиция за България за Пловдив област проф. Светла Бъчварова проведе три срещи в община  Първомай – в кв. Дебър, в центъра на града и село Караджалово.Тя гостува по  покана на общинската структура на БСП и разговаря с над 200 граждани – привърженици на социалистическата идея, земеделски производители. Време е България отново да стане първа, поискаха хората. Трябва да сме отново първи в износа на земеделска продукция, образованието и здравеопазването да станат отново безплатни, труда на хората да се уважава, това бяха част от исканията на жителите на Първомай. 
Вярно е, че сега отново държавата ни е първа, но е първа по някой показатели, които даже не са за споменаване- първа по ниски доходи, първа по младежка безработица, но ние заедно можем да променим това, отговори Светла Бъчварова. Ангажиментите на БСП са ясни и ние ще ги изпълним, ако ни гласувате доверие. По наше време пенсиите бяха увеличени, заплатите се увеличиха, откриха се нови работни места. Ние гарантираме, че това отново ще се случи, може и да не е с тези темпове, защото сега хазната е опразнена, а ние оставихме 8 милиарда на това правителство и ГЕРБ ги похарчи, без да помисли за хората, категорична бе проф. Бъчварова. ГЕРБ се провали в извеждането на страната от икономическата криза, в овладяване на безработицата, в политиката на доходите и днес ние можем да тръгнем по нов път. Затова предлагаме законодателни промени, които да дадат възможност на всеки млад човек да се предложи работа или обучение за заетост не по-късно от 4 месеца след завършване на образование, спиране на увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране и ежегодно осъвременяване на пенсиите, като периодично се преизчисляват старите пенсии.

На срещите присъства и Нина Найденова – едно от новите лица в листата на Коалиция за България. Аз съм тук- заяви тя – защото идеята на БСП, кандидатите от листата имат нужда от подкрепа, а аз съм готова да им я дам.
Всичко хубаво, обаче как ще се справите с високите сметки за тока и какво ще правите за проверката на дружествата, попитаха хората. В политиката на БСП е заявено, че ще изискаме проверка на големите приватизационни и концесионни договори, сключени в последните 15 години, с приоритет на тези, към които има най-голям обществен интерес, а тези, които касаят монополите са точно такива и аз съм съгласна с Вас, че това трябва да се промени, отговори водача на листата на Коалиция за България за Пловдив област. Срещата приключи с покана и обещание от страна на проф. Бъчварова да продължи контакта с хората и да се среща с тях по-често.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини