Малките бадминтонисти на СОУ продължават напред

На проведения на 17април зонален кръг по бадминтон на Ученически игри 2012/13, възпитаниците на Златка Генова – момчета 5-8клас станаха първи и се класираха за финалите.

Те отстраниха отборите на СОУ „Юрий Гагарин“ - Смолян като ги отнесоха с резултат 5:0. Далеч по-трудна беше задачата им да се справят с домакините от СОУ „Георги Бенковски“. Въпреки поговорката, че в дома и стените помагат, въпреки всякакви позволени и непозволени прийоми, първомайските момчета се пребориха и с резултат 3:2 направиха голямата крачка към върха. Златка Генова съжалява за загубата на петокласника Стефан Терзиев, на когото не са му стигнали доза самочувствие и късмет, за да победи по-големия си съперник. Много мисъл и много талант има в това момче- казва треньорката – предстоят му големи успехи. Манол Атанасов и Илиян Йорданов донесоха победата в мачовете си на сингли и в двойка. Въпреки големия си хъс за победа, втората си среща е загубил и Атанас Тодоров.

С тази победа момчетата се класират за националния кръг по бадминтон, който ще се проведе между 6 и 9 юни,а мястото ще бъде допълнително определено. Там ще се срещнат победителите от 10-те зони в България.

С голяма болка Генова сподели, че въпреки отличното представяне и класиране, на зоните не са се явили и с отбора на момчетата 9-12 клас.

Тимът, който представя СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ на Ученически игри 2012/13година е финансиран по програма УСПЕХ на проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“ и са състезатели от две формации:  „Да успяваме заедно с бадминтон“ и „Бадминтон- да стигна върха“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини