Пловдив се отказва от Фонда за летището, ние – за сега – не

 На предстоящата си сесия общински съвет – Пловдив ще обсъди излизането си от Фонда за развитие на летище Пловдив. Някои пловдивски медии цитират кмета Иван Тотев, според когото общината сама може да финансира туристическата си реклама и няма нужда от услугите на фонда. Местните управници са недоволни от разписанието на летището. Като една от най-големите общини, Пловдив внася по около 250 000 лв годишно, а на практика живеещите в региона ползват само един директен полет.

Член на Фонда е и община Първомай. Вноската й е около 15000лв. Какъв е ефектът за населението не е ясен и не са правени проучвания.  Община Първомай се включи по предложение на Красимира Александрова преди около година и половина. Тогава се говореше за линии до Франкфурт, Барселона и Милано. За сега има полети единствено до Лондон. Целта беше набирането на средства, които да обезпечат полети на нискотарифна компания. Срещу това всяка община получава правото да рекламира чрез нея своите туристически услуги.

През последните дни се заговори и за смяна на директора на летището Дойчин Ангелов. В същото време вървят и преговори за откриване на директна линия Пловдив – Истанбул.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини