Първомай напуска Фонда за летище "Пловдив"?

Кметът Николай Митков предлага прекратяване на членството на община Първомай в Сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Пловдив- Южната врата на България”.

Общината става член на сдружението през 2011 година като управляващите в оня момент виждат в него възможност за презентиране на културния ни и туристически потенциал, за оживяване на инфраструктурата и привличане на големи инвеститори в региона. На практика до този момент не са регистрирани преки инвестиционни ползи. Междувременно ежегодната вноска от 0,50 лв. на жител от общината, през 2016 г. се увеличава два пъти. Към този момент Първомайска община дължи годишна вноска в размер на 27 019 лв., които нямат възвръщаемост под никаква форма. „Считам, че участието ни в това сдружение има повече отрицателен ефект, отколкото положителен.“, казва кметът Николай Митков в докладната си до Общинския съвет и предлага прекратяване на членството.

Решението трябва да бъде взето на 21 декември, по време на редовната сесия на Общински съвет-Първомай.

В същото време Фондът за летище Пловдив се разраства, но най-вече с общини, които се считат за туристически центрове – Хисаря, Велинград, Смолян, Карлово и др. По думите на Дойчин Ангелов, който е председател на Съвета на директорите на летището, "Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти. Това е добър признак за зимния туризъм у нас".

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини