Как очакват децата ЕС да промени градовете им, можем да видим в пловдивската библиотека

ОИЦ – Пловдив открива изложба с детски рисунки от конкурса

 „Как искам Европейският съюз да промени моя град“

Областен информационен център – Пловдив, съвместно с Народна библиотека „Иван Вазов“, откри специална изложба с детски рисунки на участници в конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“.

Експозицията е бъде подредена във фоайето на библиотеката и ще остане там поне две седмици. В този период съученици, приятели и близки на участниците ще могат да видят творбите им.

Изложбата е в резултат на нициатива,проведена под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, а неини организатори бяха Централният информационен и координационен офис в администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.  9-годишният пловдивчанин Георги Пламенов Кочов от Основно училище “Стоян Михайловски“ взе първо място сред по-малката възрастова група, а 12-годишната Георгия Димитрова Сусуркова спечели най-високия приз при по-големите. Двамата получиха грамоти и МР3 плеъри, а творбите им бяха класиране на национално ниво.

Конкурсът „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ в Пловдив ангажира активността и въображението на близо 300 участника, разделени в две възрастови групи. В конкурса нямаше ограничения за техниката на изработка на картините, както и за техния формат. Всяко едно дете можеше да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“.

Митя Иванов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини