Малки художници са отличени в конкурс

27 възпитаници на Студията по изобразително изкуство, ръководена от Зорка Каразапрянова получиха дипломи и похвални листи за участие в международния конкурс за детски рисунки на сайта на Национално движение Русофили.

От най- малките, в групата на предучилищната възраст, второ място завоюва Никола Примов. Теодора Алрександрова, Симона Стоева и Мария Карадинева са отличени при по- големите.

За организацията на конкурса са съдействали и ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ «СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ», СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ,СОЮЗ ДРУЗЕЙ БОЛГАРИИ и ФОРУМ «БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ»

Целта му е насърчаване творческото развитие на децата, създаване на интерес и желание на децата и родителите им за запознаване с поводите на конкурса . Темите са били 1330-годишнината от ОСНОВАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА /681/, 1150-годишнината от ОСНОВАВАНЕТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВА /862/, 250-годишнината от НАПИСВАНЕТО НА ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА /1762/ и 290- годишнината от РОЖДЕНИЕТО НА ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ /1722/, 200-годишнината от НАЧАЛОТО НА ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА НА РУСИЯ /1812-1813/, 135-годишнината от АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ /1876/, 135-годишнината от НАЧАЛОТО НА РУСКО – ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА /1877-1878/, 70-годишнината от НАЧАЛОТО НА ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА /22.06.1941/.

Участието на децата в този конкурс е чрез Интернет в 6 различни кръга, като за всеки от тях са изпращали различна рисунка. Успехът им и е следствие от подготовката им, участието и класирането на поредица от изложби и конкурси, представящи таланта и развитието им – I място на Националната изложба, посветена на река Дунав в град Русе; I,III място и две поощрителни награди, завоювани в Сливен; Второ място на националния конкурс по дизайн в Пловдив, участие на празниците на изкуството Аполония 2013 и др.

През годината успешно се представиха и Мира Бонева, Ивайло Налбантов, Пламена Манчева, Йоана Кулешева, Виолета Станчева, Георги Паунов, Джулия Иванова, Румяна Палазова, Златина Ганева, Деница Рашкова, Делян Стоянов, Мария Тозева, Виолета Генчева, Катя Бойчева, Георги Манчев, Елизабет Славчева, Леонардо Славчев, Янка Миткова, Доника Спасова, Пламена Примова, Доника Ставрева, Елена Стоянова, Гергана Атанасова. Отличията на повечето деца ще бъдат връчени на празника на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Между тях има и ученици от началното училище в Първомай,и от кв. Дебър и село Градина

За обезпечаването на помещение с подходящо осветление и отопление, г-жа Зорка Запрянова е благодарна на ръководството на ОНЧ „Св.св.Кирил и Методий“.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини