11 °C

"Българи от старо време" стъпват на първомайска сцена

Зрелищният спектакъл „Българи от старо време“ на Старозагорската опера ще гостува в Първомай на 9 ноември от 18 часа в залата на ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“. Сред актьорите са Стефан Рядков, Герасим Георгиев - Геро и Руслан Мъйнов, а мюзикълът е дело на Николай Априлов

Текстът на Любен Каравелов, писан през 1867 е мoделиран през либретото на Коста Райнов и музиката на Асен Карастоянов. Композиторът написва тази оперета през 1958-та и на следващата година тя е поставена за първи път на сцената на Музикалния театър в София. В патриархалния сюжет, гарниран с прекрасни мелодии се редуват арии, дуети, ансамбли, хорове и фолклорни танци, пресъздаващи с много настроение и чувство за хумор нравите в обществото ни в епохата на Възраждането. "Българи от старо време" разказва за нашия народ. Това е той - с цялата му любов, омраза, пищност, богатство, бедност, клюки и благородство", каза режисьорът Ники Априлов.

На сцената ще излязат над 70 актьори, певци и танцьори от Танцов състав на ансамбъл "Загоре", оркестъра, хора и балет при Държавна опера Стара Загора.

Билетите за спектакъла са на цени от 6, 8 и 10 лв и се продават от оторизирания организатор Мая Димитрова. Заявки можете да направите на телефон 0888134394.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини