Първомайци пеят по СКАТ

Група за автентичен фолклор "Детелина"

Пропусналите предаването „От българско по-българско“ по телевизия Скат с участието на Централния клуб на пенсионера – Първомай, ще могат да поправят грешката си в сряда, 29 август, от 15 часа. Предаването е с водещ Галя Асенова и има за цел да възроди  народните песни, музика и танци от различните краища на страната.

Участието на първомайци  е записано преди лятната ваканция на телевизията, за да бъде излъчено в отпусарските дни на август. Групата за автентичен фолклор „Детелина“ към Централния клуб на пенсионера, предвождана от организаторката си Елена Петрова гостува  на предаването, за да представи характерния за сърцето на Тракия фолклор.  Заедно с първомайци, в студиото беше танцов клуб от Зимница. Нашенци, подготвени от ръководителя си Димчо Димов,  се изявиха с богат репертоар тракийски песни.Специално внимание беше обърнато на автора на емблематичното Бачковско хоро Стефан Филипов. Негови песни звучаха в изпълнение на Мъжкото трио и солистите Атанаска Атанасова, Елена Петрова и Иван Ставрев.В студиото певците бяха занесли портрет на доайена на Първомайската група и тромпета му.

Почти година са се подготвяли пенсионерите с младежки сърца за това свое участие. Някои от тях споделят, че непознатата обстановка, камерите и съпроводът на чужд оркестър леко са ги притеснили. Въпреки това, срещата с Галя Асенова и съприкосновението с магията на телевизията ще останат едно приятно преживяване. За да ги  подкрепят, в студиото  бяха дошли и техни приятели. Сред гостите беше и кметът на общината Ангел Папазов, който разказа за културата и културното наследство в района.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини