Младежите искат да участват в приключение и да оставят следа

Расте интересът към Доброволческия лагер „Участвай в приключението, остави следа!“ в град Първомай. Мероприятието се организира от СОНИК СТАРТ оод, под патронажа на г-н Ангел Папазов, кмет на Общината. В Центровете за  обществена подкрепа в Първомай, Ихтиман, Карлово, Дупница и в Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) Калофер са постъпили над 60 заявки за участие от доброволци, всеки от тях с различни умения и интереси. Тече усилена подготовка за обособяването на различните работилници, в които участниците в лагера ще създадат информационни табла, отразяващи специфичната флора и фауна в региона, както и паркови съоръжения за стимулиране моториката на деца и възрастни с увреждания. Това са само част от предвидените занимания, които ще представят една различна алтернатива за запълване свободното време на младежите.

Част от заявилите участие младежи и възрастни вече активно се включват в организационната дейност и популяризирането на мероприятието чрез разлепяне на афиши и раздаване на брошури. 

Много са организациите и физическите лица на местно и регионално ниво, които подадоха ръка за подготовката на това първо по рода си събитие. Община Първомай също активно съдейства на организаторите при изпълнението на предварителните задачи.

Доброволческият лагер ще се проведе в градския парк на община Първомай на 31 август и 01 септември 2012 г.

За допълнителна информация: parvomay1@sonikstart.eu

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини