Христо Вълчев отчете дейността на местния парламент

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация,  Христо Вълчев представи отчет за дейността на ръководения от него  Общинския съвет, Първомай и Постоянните комисии през второто полугодие на 2021 година.

През периода от 01.07.2021 г. до 31.12.2021 г. работата на Общинския съвет е била съобразена с нормативните изисквания. Няма сигнали, оплаквания и констатации за допуснати нарушения на закона или правилника. Поради извънредната епидемична обстановка заседанията на комисиите  са се провеждали при съответни мерки за безопасност, съвместно, в Пленарната зала, с цел да се намали рискът за здравето на общинските съветници.

В деловодството на Общинския съвет през периода са постъпили 97 предложения от кмета на общината, заместник-кметовете, кметове на кметства, молби от граждани и юридически лица, които са резолирани по компетентност, в по-голямата си част са обсъдени от постоянните комисии и са трансформирани в актове на Общинския съвет.

През отчетния период Общинският съвет е провел общо 7 заседания - 6 редовни и 1 извънредно. Приети са общо 63 решения, които в зависимост от характера и материята, която уреждат, могат да се разпределят в няколко основни категории: Решенията, с които бяха приети или изменени общински наредби; Решенията, свързани с бюджета и финансите на общината . Три са приетите решения в сферата на образованието; Относно общинската собственост са приети следните решения. Най-голям е броят на приетите решения относно продажба чрез публичен търг на имоти – частна общинска собственост и решения за отдаване под наем на недвижими имоти и др.

„Актовете на общинския съвет, особено в областта на бюджета и инвестиционната програма, продължават да бъдат основа за новата градивна политика, променяща облика на нашата община. Аз съм уверен, че вървим по правилния път и все повече отговаряме на очакванията на гражданите, които са ни избрали.“, твърди в отчета си Христо Вълчев.

Желаещите да се запознаят с подробностите от отчета могат да го разгледат на страницата на общински съвет на официалния сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини