Желаещите да сключат брак на 22.02.2022 г. няма да плащат такса

Датата 22.02.2022 година беше обявена за „промоционална“ за двойките, които искат да сключат брак. По решение на кмета на общината Николай Митков, пожелалите да се врекат във вечна вярност на четвъртия вторник от февруари, няма да плащат такса за извършване на ритуал.

Другата екстра е, че ще могат да го направят в освежената ритуална зала. Преди дни приключи подмяната на прозорците и украсата в ритуалната зала. Нови цветя и арка ще са декор на един от най-вълнуващите ритуали в живота на младоженците. Подменени са и прозорците. Украсата е струвала около 500 лв.на бюджета на общината, а останалото финансирани идва от ЦИК по линия за поддръжка на изборните секции.  

Подписването в община Първомай е едно от най-евтините в България. Сключването на брак в кабинет струва само 36 лв., в ритуалната зала - 84 лв., а 120 лв. е изнесеният ритуал. Това са цени с включено ДДС.

Датата 22.02.2022 е забележителна със симетричното повтаряне на цифрите. Вече три двойки са я избрали за начало на своя съвместен живот.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини