ПГСС получи висока оценка за преподаване

Много висока оценка получиха методите на преподаване в ПГСС „Васил Левски“ – Първомай от колеги и представители на различни организации, занимаващи се с обучение в областта на селското стопанство. Наблюдението на уроците в училището бе част от програмата на провеждащата се срещата на членовете на европейската асоциация ENTER. Това е организация, чиято абревиатура означава Европейска мрежа на обучение и преподаване в областта на селското стопанство и развитие на селските райони. В нея членуват селскостопански училища и университети от Холандия, Швейцария, Франция, Австрия, САЩ, Чехия, Полша, много български професионални гимназии, между които и първомайската.

Един от съучредителите на ENTER – Аграрният университет в Пловдив- беше домакин на срещата, а темата - „Креативният учител лектор и треньор- главно действащо лице на динамичното обучение“. В нея ПГСС „Васил Левски“ се включи с представянето на два постера – на преподавателя по икономика Венета Кичукова – „Добри педагогически практики в селското стопанство“ и на учителката по Екология и опазване на околната среда Николина Атанасова – „Добри педагогически практики в екологията“.

Целта на асоциацията е да подпомогне усъвършенстването на процесите на преподаване и учене в областта на селското стопанство, развиването им, иницииране на иновационни методи и др. За да споделят своите добри практики шестима преподаватели от ПГСС изнесоха открити уроци свързани с темите, занимаващи членовете на асоциацията – растениевъдство, животновъдство, икономика, органична химия, работа със земеделска техника и управление на МПС. Работата в ПГСС беше оценена по 4 критерия – комуникация, организация, съдържание и педагогика. Високата оценка бе поставена както заради методите на преподаване, така и заради отношенията учител – ученик и учител-учител. Дейността на ПГСС и организацията на работата е сравнена от гостите като 5-звезден хотел.

Днес делегати от професионалната гимназия ще вземат участие в избора на ръководство на Асоциацията.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини