Домашни целувки

Домашни целувки

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Дълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда.

Важно е яйцата да бъдат извадени директно от хладилник, за да може белтъците да са добре охладени. Добавят се пудрата захар (312 г е точното количество) и ванилията (2/3 ч.л.).

Веднага започва разбиването, като първоначално миксерът е на по-ниска степен, докато се размесят белтъците и захарта, след това се увеличава до възможно най-високата степен.

Разбиването продължава, докато белтъците и захарта се превърнат в много гъста пяна. Важно е при обръщане на съда, сместа да остава в него, без да се излива.

Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се шприцоват целувките, като между тях трябва да има 1-2 сантиметра разстояние. Поставят се в слабо загрята фурна и се пекат, докато бухнат и съвсем леко порозовеят.

След това фурната се намалява още и целувките се оставят да се сушат в нея за около час. Проверява се внимателно кога целувките вече могат да се отлепят от хартията и тогава тавата се изважда от фурната. Целувките се сервират охладени.

Източник: gotvach.bg

Последни новини