Искат нова джамия в Стамболийски. „Балканстрой” вдига първите 10 къщи в Бисер. Преглед на регионалния печат

Мюсюлмани искат джамия в Стамболийски, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Предложението е от областния лидер на ДПС Мехмед Атаман, оформено в докладна записка до ОбС Хасково, която ще се обсъжда и гласува следващия петък.

Възрастна жена задигна луканки от бакалия, анонс над главата на вестника. 61-годишната жена от харманлийското село Иваново била задържана за 13 луканкови колбаса, задигнати от хранителен магазин в града.

Кметът приема дарения до 100 000 лв., по-големите – ОбС, друг акцент от първа страница. Това също е предложение до ОбС, текстът за даренията е залегнал в нова наредба за управление на общинската собственост.

Станишев няма фаворит за БСП Хасково, водещо заглавие на 2-ра. Темата е вчерашното посещение на соцлидера в областния град и предстоящата конференция на местните социалисти, на която ще си избират шеф. Претендент за поста на Иван Станчев е Смиляна Нитова.

Мидов иска шефът на БИЛЛА да даде показания, заглавие на 3-та. За вчерашното съдебно заседание по делото срещу кмета Георги Иванов.

Последен сблъсък с рибата по Великден, традиционната рибарска страница на Щерю Щерев – на 4-та.

„Раковски” залепи нов шамар на „Димитровград”, акцент от спортната страница. Гостите от „Раковски” разбили домакините на собствения им стадион с разгромното 0:5.

Дебютанти умуват над мъжки род на кифла, заглавие от 8 страница. Поводът е заглавие на книга на една от дебютантките „Плажният дневник на една кифла”, което породило въпроса за мъжки род на думата. Вариантите били два – „кифъл” и „кифльо”. Първият им прозвучал по-интелигентно.

Посрещнаха с палеж на джип антимафиот №1, заглавие над главата в „Новинар юг”. Шефът на БОП Станимир Флоров вчера пристигнал в Хасково за годишния отчет на дирекцията на МВР, бил посрещнат с новината за палеж на джип в Книжовник. Дописката е на 3-та.

„Балканстрой” вдига първите 10 къщи в Бисер, челно заглавие на първа страница. От подадените 20 оферти на стриителни фирми били класирани 7, а сред тях била избрана „Балканстрой” с оферта от 74 038 лв.

Ерамян си върна „Хасковска Марица” за 51 лева, друго заглавие от първа страница. Става дума за Степан Еремян, шеф на пловдивската пресгрупа, чието издание бе и „Хасковска Марица”. 51 процента от дяловете бяха продадени на Иван Стаматов преди близо 2 години, сега пловдивчани си връщат собствеността срещу 51 лева. Поне така пише официално в системата „Дакси”.

Димитровград получи 1.5 млн. лв. за водопровод до Меричлери, водещо на 2-ра. Парите са отпуснати от комисията по бедствия и аварии към МС. Градчето от година ползва водоноски, след като като бе открито високо съдържание на арсен във водата от чешмите.

Потвърдиха 20 месеца решетки за млад шофьор, водещо заглавие от 3-та. Апелативният съд в Пловдив е потвърдил решението на хасковските магистрати за 22-годишния Георги Георгиев. В средата на януари миналата година при катастрофа с управлявания от него мерцедес загина приятеля му Янчо Русев. Трагичният инцидент стана между селата Иваново и Славяново.

Павлова открива ремонт на околовръстното за 2.7 млн. лв., водещо на 4 страница. Днес се прави първа копка на ремонта на околовръстния път в Димитровград, печално известен сред шофьорите през последните години.

Две интервюта предлага всекидневникът днес на 6 и 7 страница. Първото е със Сибила Алексова, лауреат на „Южна пролет” през 2007 година, другото – със социалиста Стефан Вангелов за положението в БСП Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини