Мишки запалиха имота на кравар

Пожарникарите обливаха всеки сантиметър от пламналия обор

Късо съединение подпали обор до вила във вилна зона Каменец този следобед. Любопитно е, че причината за пожара е късо съединение в ел инсталацията, предизвикано вероятно от ....мишки. Според стопаните на имота, в района гъмжало от гризачи и не за пръв път те прегризвали кабели. Този път обаче получената искра от късото попаднало върху прогнил гредоред, от една страна, и интернитови плоскости от друга. Това е идеалното огниво за пожар, коментираха пристигналите на място огнеборци. Оборът е щял да изгори до основи, още повече, че собствениците не били там. Съседи обаче наскачали и организирали жива верига за носене на вода. Хвърлените кофи не угасили пожара, но поне го ограничили. Огънят бил напълно ликвидиран след пристигането на противопожарния екип.

Собственикът Анастас Анастасов не бе особено словоохотлив. Гледал в обора крави, но точно в този момент хайваните били на паша. Краварят обикаляше с хъмкане пострадалата постройка и правеше сметка каква част от покрива трябва да подмени. Тухлените стени не бяха засегнати.

Доста по-сърдечно настроеният му баща пък поиска да благодари чрез нас на съседа Ангел Беров, който първи се притекъл на помощ. Момчето имало главна заслуга огънят да остане под контрол. Веднага след пристигането на пожарната, Ангел се прибрал във вилата си да смени опърлените си дрехи, без да изчака благодарностите на потърпевшите.

Г.Христов

Стопанинът Анастас Анастасов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини