Деца и ветерани предизвикаха със силата на духа

Деца и ветерани от Първомай се включиха в отбелязването на Световния ден на спортното предизвикателство в Пловдив и хвърлиха ръкавица на спортистите от областта, участвайки в поредния крос, организиран от движение "Спорт за всички" - "Мама, татко и аз - баба, дядо и внуче".Никой не се изненада от поредния златен медал на Митко Митев, доказващ се десетилетия между своите връстници. При лекоатлетите над 60 години, той  отново е пръв,  доказвайки силата на духа си. С  нелека задача трябваше да се справят  други двама „ветерани“. При мъжете между 30-40 и 40-50 години Благой Благоев и Румен Зидаров трябваше да преборят конкуренция на все още професионално състезаващи се мъже. Големият диапазон във възрастта противопостави 48-годишния Зидаров на „почти момчета“ на по 40 години. За това и бронзовите медали са сериозно постижение за първомайци.

 

На доброволни начала Митко Митев тренира и хлапета, желаещи  да спортуват, а в последните месеци ги води и на състезания. Първокласникът Иван Герасимов се класи на 12 място в първа група, изпреварвайки над 30 конкуренти. При малко по- големите – 3-4 клас -  Стефан Хубенов зае 6-тото място. Надеждите при 11-12- годишните са Илиян Йорданов, Йордан Чобанов и Николай Радев, които се класираха на 4, 5 ,6 място. Всички ученици са готови да тренират усилено, за да се наредят и на почетната стълбичка.

За да успее да заведе децата на състезание, Митко Митев е бил спонсориран от председателя на Общински съвет Дечко Петков, а екипите са осигурени от Красимира Александрова и Атанаска Велчева. 

Най- големият късметлия в групата пък се оказа  Мирослав  Митрев, който спечели колело от спонсорите на състезанието.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини