13 °C

Випуск 2019 г. в Първомай - млади, умни, красиви и дръзновени

    Зрелостниците от випуск 2019 г.  празнуваха в две от първомайските училища – СУ ”Проф.д-р Асен Златаров” и ПГСС ”Васил Левски”.

    Златаровци преминаха по червения килим и под красиво оформена арка в двора на училището на 24-ти май, а юбилейният 60-ти випуск на ПГСС – на 25 май.

    Абитуриентите и от двете училища бяха избрали стилни и в унисон с модните тенденции тоалети. Момичетата бяха заложили на дълги официални рокли от шифон, дантела, тюл, гарнирани със стилни украшения, като цветовете основно бяха екрю, пепел от рози, лилаво, сиво, розово, червено, кралско синьо. Прическите подчертаваха цялостната визия, като правеше впечатление, че бяха в крак с младостта – нямаше тежки фризури, което е много добро решение на момичетата.

    Момчетата бяха избрали стилни костюми, а папионката тази година категорично доминираше в толетите на младите господа.

    Дълги колони от класни автомобили, украсени с балони возеха зрелостниците, а училищните дворове бяха изпълнени от близки, роднини, приятели и граждани, които искаха да ги видят и ги аплодираха.

    Директорът на СУ ”Проф. д-р Асен Златаров” г-н Чавдар Здравчев и класните на двата 12-ти класа г-жа Красимира Хубинова и г-жа Йорданка Петкова се вълнуваха заедно със своите възпитаници.

    В ПГСС средното си образование завършиха три класа. Класна на 12 "а" е г-жа Ширин Неджиб, на 12 "б" г-жа Диана Сулева и г-жа Елена Благоева, а на 12 "в" г-н Костадин Петров. Директорът на ПГСС г-жа Росица Генова също с голямо вълнение посрещаше тазгодишните абитуруенти.

    Сред гостите и в СУ, и в ПГСС бяха кметът на общината г-н Ангел Папазов и Нели Станкова - доцент в УАСГ-София. Кметът на общината каза, че се гордее с такива млади хора, които са прославяли Първомай в различни състезания, културни мероприятия, олимпиади и редица други изяви. Той изрази своята увереност, че където и да са, ще продължат да представят своя град по най-добрия начин.

    Доцент Станкова каза на зрелостниците, че трябва да се чувстват горди със своето училище. Пожела им „На добър път!” и с едно специално написано за повода авторско стихотворение.

    Талантливият Георги Ангелов даде старт с изпълнение на песен на тържеството в СУ ”Проф. д-р Асен Златаров”.  

    Мажоретките на „Златаров” поздравиха каките и батковците там, а в ПГСС гостуваха мажоретките на НУ ”Христо Ботев”. Танцьорките от „Евридика” вдигнаха градуса на настроението и в двете училища, а танцов клуб „Тракийка” поздрави зрелостниците в ПГСС.

    От името на зрелостниците в СУ говори Ивайло Налбантов, който каза, че са си мислили, че ще е „яко”, когато завършат, но сега вече си мислят, че ”яко” си е било в училище. В същия дух бяха и изказванията на отличничките на випуска в ПГСС Татяна Йорданова и Мария Дамянова.

    Директорите г-н Здравчев и г-жа Генова пожелаха на зрелостниците да бъдат достойни хора и да следват смело мечтите си!

    А след официалната, започна веселата част с много усмивки и настроение.

    Красимира Ст.Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Лу
      Лудото Коле
      3 0
      17:34, 26 май 2019
      Честито завършване, младежи!!
      Попътен вятър и умната!
      Ако не е умната, поне русата! ;)
    • 2
      Ве
      Ветеран
      0 0
      12:54, 28 май 2019
      Живи и здрави само бъдете и разум че труден е живота но е красив но както си го направиш от вас зависи лек път че е дълъг и с препядствия.
    Последни новини