22 °C

Бъдещи първокласници бяха изпратени като абитуриенти

  Като истински абитуриенти изпратиха бъдещите първокласници от ДГ „Осми март“, Първомай. Малчуганите дефилираха по червена пътека и минаха под арка с балони, бяха поздравени от по-малките възпитаници на градината, пускаха балони в небето и броиха мощно до… 7.

  Те изнесоха рецитал на тема „Здравей първи клас“, а след това облечени с тоги и академични шапки,  получиха удостоверенията си за своята първа степен на образование от директорката Нели Чепишева.

  В двора на градината бъдещите първокласници бяха приветствани от родители, директори и бъдещите им учители от училищата в Първомай. Малките абитуриенти получиха книжки- подаръци от Родителското настоятелство и председателя на ОбС Христо Вълчев.

  Специални подаръци имаше за цялата градина от кмета Николай Митков, който не успя да присъства на тържеството, но беше представен от заместничката си Радослава Ставрева и директорът на Дирекция „Образование и култура“ Силвия Тилкова.

  След тържествената част всяка група получи своя „малък празник“ на украсените площадки за игра, където бяха осигурени лакомства, парти хапки и детско шампанско за всички.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Последни новини