Абитуриентите от ПГСС отпразнуваха своето завършване

Първият абитуриентски бал за тази година в Първомай вече е история. Той бе на учениците от ПГСС „Васил Левски“, които с много настроение и танци отпразнуваха своето завършване и влизането им в живота.

Облечени с официални рокли и костюми, зрелостниците пристигнаха със скъпи коли в двора на професионалната гимназия. Там ги чакаха близки и роднини или просто любопитни, които се събраха, за да погледат зрелището. Младежите не пропуснаха да огласят двора с броенето си до 12.

Млади, красиви и вдъхновени, четиридесет и четири момичета и момчета казаха „сбогом“ на  училището и застанаха пред най-близките си вече като пораснали, зрели хора.

Първи по червения килим преминаха икономистите от 12 а клас. Учениците, за които казват, че са задавали ритъма на училищния живот, подкрепяни от класната си Атанаска Петрова.

След тях бяха агроеколозите от 12 б клас. Смели и упорити те са научили не един полезен урок с категоричната подкрепа на класната си Елеонора Въцова. Последна премина паралелка с техници на селскостопанска техника с класен ръководител Стоян Бойков – момчетата, които вече знаят колко усилия са нужни, за да роди земята плодове.

Благодарствено слово от името на зрелостниците произнесе отличничката на випуск 2022 – Ана Янева.

В отговор директорът на училището Росица Генова им пожела да бъдат все така прекрасни, вдъхновени и щастливи както са в този момент и им напомни, че каквото дават на хората, то ще се върне при тях.

Поздрав бе поднесен и от зам.-кметът Радослава Ставрева, която връчи паметен знак от общината на всички абитуриенти.

В празничната програма се включиха пеещи деца, ученички на Янка Чакова. На финала  Танцов състав „Веселие“ от село Православен поздрави зрелостниците, а в хореографията му се включи и Джансу Али, която солираше облечена в абитуриентската си рокля.

По стара традиция пред завършващия випуск директор Генова разля вода, а събралите се заловиха на празнично хоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини