Бюрото по труда стартира квалификационни обучения

Дирекция „Бюро по труда“, Първомай уведомява, че стартира квалификационни обучения по проекти на социалните партньори.

ПРОЕКТ „СТИМУЛ“  ще се реализира от Българска търговско промишлена палата, като ще включва обучения по: професионална квалификация „Оператор на компютър“ за 300 учебни часа и ключова компетентност „Управление на промяната в прехода от безработица към заетост“ в 30 учебни часа.

Обученията са за 30 лица, регистрирани като безработни. Включените в обучение ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10 лева и възстановяване на транспортни разходи при пътуване с обществен транспорт, ако местоживеенето им е извън град Първомай.

Вторият проект е „С нови зелени и екологични знания и умения към нова заетост” и  ще се реализира от КНСБ Той ще включва обучения по две професионални квалификации:

“Помощник-възпитател в отглеждането и възпитаването на деца“. Обучението е за 20 лица в рамките на 300 учебни часа и също е за безработни лица. Включените в обучение  ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10 лева и възстановяване на транспортни разходи при пътуване с обществен транспорт, ако местоживеенето им е извън град Първомай. При същите условия ще се обучават и 15 лица в професионална квалификация:  „Лесокултурни дейности“.

Проектът „Знания и умения за работа“ ще се реализира от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, като ще включва обучения по професионална квалификация „Оператор на компютър“ за 300 учебни часа и ключова компетентност „Ефективно управление на времето“ за 30 учебни часа

Обученията са за 20 лица, като изискванията са да са безработни, ще получават 10 лв. стипендия за всеки присъствен ден, а на тези, които не живеят в Първомай ще им бъдат възстановени на транспортни разходи при пътуване с обществен транспорт.

Повече информация заинтересованите могат да получат в Бюрото по труда.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини