"Електронна търговия" е предпочитаната специалност в Първомай

7 паралелки за осмокласници са сформирани в първомайските гимназии.3 от тях са в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, а 4- в ПГСС „Васил Левски“.

В „Златаров“ са приети 78 ученици в специалностите „Електронна търговия“, „Икономическо информационно осигуряване“ и „Туристическа анимация“. В ПГСС са записани 108 ученици. Там паралелките са „Агроекология с руски език“, „Икономическа информатика“ с английски език; „Механизация на селското стопанство“ и „Производство на облекло от текстил“.

Най-предпочитан и с най-висок максимален бал е приемът в паралелката „Електронна търговия“ – 395,5 т., следвана от „Туристическа анимация“- 364 т.  и „Икономическа информатика с английски език“ – 318 т. в ПГСС. Максималният бал е 500 т.

С най-нисък бал е осъществен прием в „Икономическа информатика“-41 т.. В СУ „Златаров“ най-нисък бал има специалността „Икономическо информационно осигуряване“- 89 т.

Дуалната паралелка „Производство на облекло от текстил“ с руски език в ПГСС започва да става популярна –4 от седемте предлагани специалности имат по-нисък от минималния ѝ бал – 74 т., а по максимален бал е преди този на кандидатите за „Механизация“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини